DIGITÁLIS   OKTATÁSSAL  KAPCSOLATOS    TARTALMAK
2.OSZTÁLY  
Tisztelt  Szülők , kedves  Gyerekek  !
Minden  osztálynak  létrehozunk  egy  facebook  csoportot és  ott 
valamint   itt  az  iskola  honlapján  lehet  majd  elérni   a  tananyagokat , feladatokat !
Ez  a  folyamat   a   hét  közepéig  tart , ezt  követően  itt  az  iskola honlapján  és a  facebook
 csoportban lesznek  elérhetőek  a  feladatok !
Amennyiben kérdésük van, kérjük e-mailben tegyèk fel azt: darany@t-online.hu, breszko59@gmail.com,
vagy a csgeza4@gmail.com, címeken.
Minden fontos információt meg fogunk osztani Önökkel itt a honlapunkon!
      
Sziasztok   !  Brigi   néni   és  Vivi    néni     bejelentkező  videója :  Ide kattints!

2020.03.19. 2. osztály - Cigány népismeret   Óra anyaga: A cigányasszony meg az ördög mese nézése, egy jelenet lerajzolása  Házi feladat: A heti feladat: megnézni a csatolt linken:  Ide kattints! található filmet és ez alapján a füzetbe rajzold le a mese egy részletét.

2020.03.19  A  KORONAVÍRUSRÓL  video  nézzétek  meg  !  Vivi  néni  !    Ide kattints!

2020.03.19   Induljon a nap egy kis mozgással!  Tornázz a plüssöddel!   Mindenkinek jó tornázást kívánok!

Cili néni   https://www.youtube.com/watch?v=LC-CycAXfLA

2020.03.19. Akkor hát, jöjjenek az ígért feladatok! Ezeket a feladatokat a mai és a holnapi nap folyamán oldjátok meg. Nem kell egyszerre mindent, úgy osztod be az idődet, ahogy neked jó. De ne is hagyd az utolsó pillanatra. Minden nap tanulj egy kicsit. Hétvégére nem fogtok házi feladatokat kapni, esetleg néhány "lazító", "játékos" feladat lesz majd. De ezekről majd később.  Brigi  néni !

Olvasás: Olvasókönyv 103-105. o. Elolvasni a Kis gömböc című olvasmányt még egyszer (mert ugye ezt már olvastuk) és ma és holnap az olvasás füzetbe másolni belőle 5 mondatot. Az olvasási munkafüzetben a 43. oldalon készítsétek el az 1-es feladatot! Nagyon fontos, hogy minden nap olvass valamit! Nem muszáj mindig az olvasókönyvet használni erre, lehet újságot is olvasni, vagy akár receptet anyának, bármit. Az a lényeg, hogy olvassál!

Matematika: Feladatlap (amiről a videóban is beszéltünk Vivi nénivel) a 10-es szorzótáblás feladatlapot megoldani. Ez egy színezős feladat, a számok mellé vannak rendelve a színek.Az összeadást és a kivonást is tudod ezzel a feladatlappal gyakorolni. Ismételd a 10-es szorzótáblát!

Nyelvtan: Szintén a feladatlapon, amit kaptatok a nyelvtanos részen az 1. feladat. A szóvégi magánhangzókat kell benne pótolni. u/ú betűket kell beírni. Emlékezz rá, tanultuk hogy a szavak végén az ú általában hosszú, kivétel: anyu, apu, falu, hamu, gyalu, daru stb. (Ezt a nyelvtan füzetedben is megtalálod) Erre figyelj oda. Mondd ki a szót, mielőtt beírod, úgy könnyebb lesz.

Ének-zene: A már megtanult dalok közül 1-et válassz ki, amelyiket a legjobban szereted, és készíts hozzá rajzot, az ének füzetbe. Továbbra is gyakorold azt a dalt, amit a népdaléneklési versenyen szerettél volna elénekelni, mert ezzel kapcsolatban a jövő héten majd adok feladatot. A zene mindig feltölti az embereket. 🙂Valamint, be fogok ide linkelni egy zenét, amibe hallgass bele, ameddig jólesik. Ez a Jégvarász c. mesének egy zenekari feldolgozása.

https://www.youtube.com/watch?v=Mvm2r1igPtM&list=RDMvm2r1igPtM&start_radio=1

A tegnapi nap folyamán megkaptátok a házi feladatokat, amelyeket hétfőig kell elkészítenetek, mert jövő hét hétfőn megkapjátok a házikat a következő hétre. A mai nap folyamán próbáljátok meg elkészíteni azokat a feladatokat, amelyeket tegnap nem sikerült.

A hétvégét pihenéssel töltsétek. Legyetek kinn az udvaron, vagy segítsetek a házimunkában! Mivel a hétvégén az előrejelzés szerint jön a rossz idő, belinkelek ide egy videót, amely egy mesének az előzetese. Ez egy pandamaciról szól, akinek nincsenek meg az adottságai ahhoz, hogy harcos legyen, a végén mégis sikerül elérnie amit szeretne. Tanulságos mese, ha kedvetek, időtök és lehetőségetek van rá nézzétek meg! A mese elérhető az alábbi linken: www.videa.hu (Ez természetesen nem házi feladat!)   Brigi  néni

https://www.youtube.com/watch?v=S8vBJFlWupI

 

További szép napot és Kellemes Hétvégét Kívánunk!  Brigi néni és Vivi néni!

2020.03.23. Sziasztok 2.-osok! Szép hetet mindenkinek! https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png:) 🌤

Az előző héten nagyon sokan, szépen elkészítettétek a feladataitokat. Jár a virtuális dicséret érte. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png:) (Aki a múlt heti feladatait nem küldte még, kérem szíveskedjen minél előbb!) Következzenek a feladatok erre a hétre!

2. osztály - Cigány népismeret2020.03.26.

Óra anyaga: Doja a cigánytündér - mese nézése, egy jelenet lerajzolása

Házi feladat: A heti feladat: megnézni a csatolt linken: Ide kattints!

2020.03.23  Matenatika -

MATEMATIKA: Matematikából erre a hétre az 5-ös szorzótáblát választottam ismétlésképp. Ugyanolyan feladatot kell elkészítenetek mint a múlt héten. Az 5-ös szorzó-, és bennfoglaló táblát tessék szóban is gyakorolni! Ezt nem fogom tudni ellenőrizni, de a színezőket hozzászólásban csatoljátok légy szíves!

Ne feledd! Ahol van szorzás, összeadás és kivonás is, ott először mindig a szorzást végezzük el, ezt követi az összeadás és a kivonás!